glejbjerglogo.jpg (36260 byte)

Startside
Op
Sidste nyt
Det sker
Fremtidsdag
Byfest09
Bo i Glejbjerg
Lokalråd
Ledige jobs
Mini-Bladet
Skole/Pasning
Fritid
Erhvervsliv
Foreninger
Links
Om os
videoklip
Det skete
Nyhedsbrev

Optimeret til: IE6+ 

  Resolution 800x600 +

Webansvarlige:
Ina T. Andersen
Conny Callesen

Teknik:
 
Bojan Visnjic

 

 

 


3. juni 2009
Skolegryden koger videre

SKOLE: Debatten om flytning af 7. klasser fra de mindre skoler fortsætter med uformindsket styrke.

De lokale debattører på nettet og i Jyske Vestkysten fortsætter ufortrødent med at videregive information til byrådspolitikerne, før de skal træffe deres endelige beslutning (se tidligere indlæg under "læs mere" i bunden af dette indlæg).

Henrik Holtum Nielsen: Bekymrende læsning og referater omkring 7. klasse sagen

Jeg har fattet tastaturet, idet jeg har erfaret, at Politikkerne ved Stormødet/Borgermødet omkring 7. klasse sagen forespurgte, om der skulle være en politimand tilstede i salen?? Jeg er til daglig politimand hos Vejen Nærpoliti, men var desværre forhindret i at deltage i Stormødet.

Lad mig med det samme slå fast, at jeg her udtaler mig som privatperson, og jeg er farvet i spørgsmålet omkring flytningen af 7. klasserne, idet jeg privat bor i Glejbjerg og har børn i Aastrup skole.

Det skal dog ikke forhindre mig i at benytte nogle betragtninger og erfaringer fra mit arbejde hos politiet, specielt ikke når nu Politikkerne åbenbart har efterlyst politiet. Som jeg har fået det refereret, efterlyste man politiet på Stormødet, da der fra salen kom spørgsmål omkring kriminalitet blandt børn og unge.

Det er for mig stærkt bekymrende, at Politikkerne ved Stormødet efterlyser politiet. Jeg troede De for lang tid siden havde benyttet Deres kontakter hos politiet, så De også på det kriminalpræventive område havde noget at forholde sig til ved beslutningen om at flytte 7. klasserne til overbygningsskolerne.

Der findes et samarbejde benævnt SSP (Skole, Socialforvaltning og Politi), hvor medlemmerne i samarbejdet er nogle meget kompetente personer, hvad angår erfaringer og analyser omkring kriminalitet blandt børn og unge. Et af SSP´s hovedområder er faktisk forebyggende indsats, og for mig at se, ville det da være yderst relevant, at have haft en kriminalitetsvurdering fra SSP-samarbejdet om eventuelle konsekvenser ved flytning af 7. klasserne.

Jeg håber jeg tager fejl i min bekymring, for jeg har ikke undersøgt forholdet nærmere på min arbejdsplads. Men mit håb er nok meget spinkelt, for jeg kan i JV d. 27.05.09 læse, at Formanden for Skole og Børn bliver citeret for på Stormødet at udtale: "Vi vil udelukkende vurdere 7. klasses flytning ud fra faglige hensyn". Meget bekymrende, at der åbenbart ikke tages hensyn til børn og unges ve og vel.

Min erfaring fra mit arbejde er, at kriminalitet blandt børn og unge starter i alderen svarende nogenlunde til 8. og 9. klasse, altså i overbygningsskolerne. Desværre viser min erfaring også, at der kan opstå medløbere i kriminaliteten i nedadgående alder, altså her tale om 7. klasse alderen. Erfaringer, som jeg ikke behøver dokumentere yderligere, hvis blot man følger med i og læser bl.a. Jyske Vestkystens lokalsider for Vejen Kommune, hvor politiet jævnligt bliver citeret for kriminalitetsnyheder, også blandt børn og unge. Erfaringer, som efter min vurdering også kan dokumenteres hos Vejen Kommunes egne ”gadeplansmedarbejdere”, som virkelig har ”fingeren på pulsen”, hvad angår kendskab til kriminalitet blandt børn og unge.

Så kære Politikere, spørg dog også Jeres egne ansatte, som arbejder "ude i marken” (læs: dem der bevæger sig rundt i virkelighedens verden). Brug dog deres erfaringer, og lov dem så, at selv om deres svar og erfaringer ikke lige passer ind i Jeres beslutninger, så har de stadig et arbejde bagefter. For vi kan ikke undvære dem, de er en kæmpe ressource i arbejdet med børn og unges problemer. Og de skulle jo nødig blive overbebyrdet med arbejde p.g.a. Jeres beslutning om at flytte 7. klasserne, for jeg ved de har rigeligt at se til i forvejen.

Jeg tror nemlig jeg kender svaret fra dem "ude i marken". Og har jeg ret i mine antagelser, så kunne man jo "vende sagen på hovedet" (hvilket jo er vældig populært, hver gang nogen har argumenteret mod flytningen af 7. klasserne), og så vurdere om det i stedet var bedre at udvide alle bæredygtige landsbyskoler til selv at have 8. og 9. klasse, frem for at drive vores børn og unge sammen i mega store enheder, hvor ingen med rette kan have det fulde overblik over, hvad vores børn og unge går og roder sig ud i. Jeg kan jo læse i diverse argumenter mod flytningen, at landsbyskolerne er fagligt og kvalitetsmæssigt mindst lige så godt klædt på til opgaven, som overbygningsskolerne er

Michael Gejl: Hvor er logikken med beslutningen om flytning af 7. klasserne

Som forælder fra Glejbjerg kan jeg konstatere, at effekten af flytningen af 7. klasserne vil blive negativ for børnene - negativ for en velfungerende Aastrup Skole - og negativ for vores lokalsamfund i Glejbjerg.

Beslutningen gennemføres af det parti - Venstre - som jeg altid har stemt på. Mere sørgeligt kan det næsten ikke blive.

Hovedargumentet for flytningen af 7. klasserne er hensynet til harmonisering indenfor kommunen, hvor to af de fire gamle kommuner havde gennemført flytningen af 7. klasserne inden kommune-sammenlægningen.

Venstre har i sit værdigrundlag, at der skal være plads til forskellighed. Hvad er - på denne baggrund - logikken i, at hovedargumentet er harmonisering? - Svaret er: Logikken eksisterer ikke.

Venstre er et ikke centralistisk parti og vil kæmpe for de mindre skoler. Gøres det bedst ved at fjerne 7. klasserne fra de mindre skoler? - Selvfølgelig gør det ikke det - tværtimod!

Venstre er et økonomisk ansvarligt parti. Man har end ikke regnet på de økonomiske konsekvenser af at flytte 7. klasserne. Samtidig har man indenfor den seneste måned konstateret, at man har glemt simple budgetposter på tocifrede millionbeløb. Er det forsvarligt og logisk? - Igen er svaret nej.

Det er på høje tid, at Venstres byrådsgruppe - med borgmesteren i spidsen - begynder at udvise en vis ydmyghed og respekt i forhold til Venstres grundlæggende værdier, og i forhold til udtrykte ønsker fra kommunens borgere.

Venstres byrådsgruppe skal samtidig huske på, at I er valgt af kommunens borgere - og ikke af kommunens embedsmænd - som man på borgermødet kunne konstatere ikke nødvendigvis giver jer objektive og faktuelt rigtige oplysninger at basere jeres beslutninger på!

Læs mere

Åstrup Skole i Glejbjerg
Bevar 7. klasse på en førsteklasses skole - nyhed af 28. maj 2009
7. klasse-debatten lever i bedste velgående - nyhed af 25. maj 2009
Det fyger med argumenter på jv.dk - nyhed af 25. maj 2009
7. klasse-debatten lever videre - nyhed af 15. maj 2009
Søg din indflydelse i 7. klasse-sagen - nyhed af 14. maj 2009

Lad argumenterne tale i 7. klasse-sagen - nyhed af 14. maj 2009
Fortsat debat om fremtidens 7. klasse - nyhed af 9. maj 2009
Debat om fremtidens 7. klasse - nyhed af 5. maj 2009
Skolebestyrelsens vigtigste argument er kvalitet - nyhed af 6. maj 2009
Jyske Vestkysten
 

glejbjerglogofarver.jpg (38622 byte)

Erhvervsdrivende og foreninger

Dagli' Brugsen


GGI


Åstrup Sognearkiv

 

Glejbjerg KFUM IF


John Kristensen
 

Børnehuset
 

Åstrup Menighedsråd
 

Andelskassen


Glejbjerg Borgerforening
4H
 

GSF
 

Glejbjerg
 Antenneforening

 

Hotel Glejbjerg

 

Opdateret: 04. februar 2010