glejbjerglogo.jpg (36260 byte)

Startside
Op
Sidste nyt
Det sker
Fremtidsdag
Byfest09
Bo i Glejbjerg
Lokalråd
Ledige jobs
Mini-Bladet
Skole/Pasning
Fritid
Erhvervsliv
Foreninger
Links
Om os
videoklip
Det skete
Nyhedsbrev

Optimeret til: IE6+ 

  Resolution 800x600 +

Webansvarlige:
Ina T. Andersen
Conny Callesen

Teknik:
 
Bojan Visnjic

 

 

 

28. april 2007

Medborgerhuset er alletiders chance

 

MEDBORGERHUS: Det tidligere Glejbjerg Hotel undergår netop nu en gennemgribende renovering og starter op til sommer med en ny forpagter.

 

- Alletiders chance!

 

Sådan beskriver bestyrelsen jobbet som forpagter af Glejbjerg Medborgerhus, som undergår en større forvandling fra hotelbygning til medborgerhus.

 

- Til sommer kan vi præsentere en helt gennemrenoveret bygning med masser af flotte faciliteter, fortæller bestyrelsesformand Benny Hansen.

 

- Dermed har en ny forpagter de fysiske rammer helt på plads og kan koncentrere sig om driften, som ligeledes rummer mange muligheder.

 

Fra bestyrelsens side lægger man op til et meget frit job, hvor forpagteren indenfor nogle meget vide rammer selv fastlægger dagligdagen og ikke mindst aktiviteter og fortjeneste.

 

Allerede nu ligger det fast, at der lokalt i Glejbjerg er en meget massiv opbakning bag ”Projekt Medborgerhus”, idet der blandt andet er 300 aktionærer i foretagendet og en del af renoveringsarbejdet foregår ved frivillig arbejdskraft.

 

Renoveringen strækker sig over en helt ny 1.salslejlighed, nyt tag, nye vinduer, nye køkken- og sanitetsforhold og en grundig ajourføring af tekniske installationer, kloakering og isolering. Dertil kommer selvfølgelig en moderne indretning og helt nymalede lokaler, som kan bruges til mange former for aktiviteter.

 

- Vi forestiller os f.eks. teaterforestillinger, danseaftener, koncerter, udstillinger og private fester, lyder det engageret fra Benny Hansen.

 

- Men den kommende forpagter har vide beføjelser med hensyn til at bruge fantasien til nye aktiviteter. Måske kunne man tænke i mad ud af huset, kursusvirksomhed og andre nicher.

 

Endnu har bestyrelsen ikke indgået kontrakt med en forpagter, for man er meget opmærksom på at finde den helt rette til jobbet. I et lokalsamfund som Glejbjerg, hvor der er mange aktive mennesker og et stærkt fællesskab, er det vigtigt, at en central person som en forpagter er engageret og parat til at yde en indsats for at starte medborgerhuset op.

 

Selve projektets økonomi er baseret på folkeaktier sammen med en offentlig finansiering fra en byfornyelsespulje; men bestyrelsen er fortsat meget aktiv for at søge midler fra fonde, mv. til renoveringsfasen.

 

- I en bygning fra 1917 er der naturligvis mange forhold, man først bliver bekendt med under selve renoveringen, forklarer Michael Gejl fra bestyrelsen.

 

- Og der skal ikke være nogen tvivl om, at dette projekt koster mange penge, så vi er selvfølgelig stadig på udkig efter bidragydere.

 

Skulle der være interesserede bidragydere eller en potentiel forpagter, der ønsker nærmere oplysninger, står Glejbjerg Medborgerhus’ bestyrelse naturligvis til rådighed.

 

Læs mere

Glejbjerg Medborgerhus A/S

Hotellet bygges om og til – nyhed af 16. marts 2007

Medborgerhus udsender aktier – nyhed af 27. december 2006

Stor succes med folkeaktier – nyhed af 1. november 2006

Bred lokal opbakning om medborgerhuset – nyhed af 25. oktober 2006

Historisk bygning på tegnebrættet – nyhed af 18. oktober 2006

Medborgerhus byen rundt – nyhed af 11. oktober 2006

98 med til at grundlægge medborgerhus – nyhed af 5. oktober 2006

Medborgerhus på aktier – nyhed af 27. september 2006

glejbjerglogofarver.jpg (38622 byte)

Erhvervsdrivende og foreninger

Dagli' Brugsen


GGI


Åstrup Sognearkiv

 

Glejbjerg KFUM IF


John Kristensen
 

Børnehuset
 

Åstrup Menighedsråd
 

Andelskassen


Glejbjerg Borgerforening
4H
 

GSF
 

Glejbjerg
 Antenneforening

 

Hotel Glejbjerg

 

Opdateret: 04. februar 2010