glejbjerglogo.jpg (36260 byte)

Startside
Op
Sidste nyt
Det sker
Fremtidsdag
Byfest09
Bo i Glejbjerg
Ledige jobs
Mini-Bladet
Skole/Pasning
Fritid
Erhvervsliv
Foreninger
Links
Om os
videoklip
Det skete
Nyhedsbrev

Optimeret til: IE6+ 

  Resolution 800x600 +

Webansvarlige:
Ina T. Andersen
Conny Callesen

Teknik:
 
Bojan Visnjic

 

 

 

Glejbjerg Lokalråd, Vision og landsbypolitik

 

Præsentation

 

Glejbjerg er en by med et stærkt lokalt sammenhold og en selvstændig identitet. Byen har mange foreninger og et valgt Lokalråd. Rådets primære opgave er at udvikle lokalsamfundet med fokus på de områder, som foreningerne ikke naturligt dækker.

 

Vision

 

Hovedmål

I år 2015 skal indbyggertallet i Aastrup Sogn være steget til 1.635 (2006: 1.335), hvoraf 1.000 (2006: 707) bor i Glejbjerg by. Dvs. en stigning på 300 indbyggere fordelt på 80 parcelhuse og 25 seniorboliger - målgruppe dækker over både børnefamilier og seniorer. Delmål indtil 2009 fastsættes i løbet af efteråret 2006.

 

Tiltrækning af ressourcepersoner giver et større skattegrundlag og et velfungerende samfund er lig med mere aktivitet, bedre livskvalitet og færre sociale udgifter.

 

Glejbjerg skal være kendt for attraktive boligområder for unge og seniorer, velfungerende institutioner, central beliggenhed ift. motorvej, shoppingmuligheder, banegårde og lufthavne. Desuden skal byens profileres på en bred vifte af aktiviteter for alle samt unikke naturomgivelser og gode fritidsfaciliteter.

 

Strategi

Udgangspunktet i en vækststrategi betyder, at vi slipper for de defensive dis­kussioner om bevarelse af faciliteter og kan bruge alle kræfterne konstruktivt på nye tiltag.

En vækststrategi vil i sig selv være selvforstærkende, idet f.eks. potentielle købere af byggegrunde i dag vælger at købe byggegrund andre steder, fordi de er usikre på faciliteternes stabilitet.

 

Handlingsplaner

For at opnå målet om vækst lægges der bl.a. vægt på salg af byggegrunde, udbygning af institutioner, seniorboliger, natur- og byfornyelse samt forbedring af den kollektive trafik. Desuden forudsætter planen en konstant udvikling af byens eksisterende tilbud og aktiviteter.

 

 

 

 

glejbjerglogofarver.jpg (38622 byte)

Erhvervsdrivende og foreninger

Dagli' Brugsen


GGI


Åstrup Sognearkiv

 

Glejbjerg KFUM IF


John Kristensen
 

Børnehuset
 

Åstrup Menighedsråd
 

Andelskassen


Glejbjerg Borgerforening
4H
 

GSF
 

Glejbjerg
 Antenneforening

 

Hotel Glejbjerg

 

Opdateret: 04. februar 2010